Veiligheidsglas

Veiligheidsglas – ook wel gelaagd glas genoemd – bestaat uit minstens twee lagen glas die met elkaar verbonden zijn door middel van een folie. Zoals de naam het al aangeeft is dit type glas bijzonder veilig en daarnaast ook erg sterk én afhankelijk van het soort glas ook kogelwerend.

Veiligheidsglas zorgt er ook voor dat bij een pogingen tot inbraak het langer zal duren eer men binnen kan komen aangezien veiligheidsglas vertragend werkt voor ongewenste gasten. Daarnaast is dit type glas ook een stuk veiliger voor eventuele ongelukken in huis; wanneer personen of kinderen tegen schuifpui of glazen wand loopt of in al zijn of haar enthousiasme tijdens het spelen door een ruit valt, houdt het folie de verschillende lagen glas bij elkaar zodat er geen scherpe stukken zijn.

 

 


Veiligheidsglas wordt steeds vaker toegepast: ramen, deuren, schuifpuien en trapleuningen; u kunt het zo gek nog niet bedenken of het is van veiligheidsglas. Met name wanneer het glas tot aan de grond komt, is het zeker verstandig om aan veiligheidsglas te denken. Dus niet alleen voor extra bescherming van buitenaf, ook voor de veiligheid binnenshuis is het een verstandige keuze. Al met al is sterk en veilig glas voor alle huishoudens aan te raden.

     
     

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of maatwerk.

Print article